05 بهمن 1403

  • 1401/02/24
  • - تعداد بازدید: 143
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان کازرون

وظیفه نظام سلامت، طراحی برنامه عملیاتی و راهبردی برای فرهنگ سازی جمعیت و ترویج فرزندآوری است

1401/02/24


معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز با گرامیداشت فرار سیدن هفته ملی جمعیت، وظیفه نظام سلامت را طراحی برنامه عملیاتی و راهبردی برای فرهنگ سازی جمعیت و ترویج فرزندآوری دانست.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، دکتر «عباس رضائیان زاده» با ارسال پیامی به مناسبت هفته ملی جمعیت، ابراز امیدواری کرد برنامه ریزی و اطلاع رسانی در این زمینه موجب دستیابی به اهداف سیاست های ابلاغی جمعیت شود.

در متن پیام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز آمده است:

یکی از مهمترین ارکـــان مؤثر بـر توسعه و پویایی هر کشور، جمعیت جـــوان و سـرمـایـه انـسـانـی است.

در سال های اخیر روند باروری در کشور شیب نزولـی داشتـه؛ به طوری که بررسی های انجـام شـده حاکـی از آن است کـه نـرخ باروری کلی از 2 و یک دهم در سال 1395 به یک و 74 صدم رسیده؛ و این روند کاهشی همچنان ادامه دارد. در آینده پژوهی جمعیت، در چند سال آتی، ایران با پدیده سالخوردگی مواجه خواهد شود.

با توجه به تغییر جمعیتی و ضرورت اقدامات فوری، جهت جبران سیر نزولی رشد جمعیت، در سال 1393 سیاست های کلی جمعیت و در سال 1395 سیاست های کلی خانواده از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ گردید و در سال 1400 با ابلاغ قانون «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» پس از تصویب مجلس شورای اسلامی و ابلاغ ریاست محترم جمهور، در اولویت تکلیف قانونی سازمان و ارگان های وزارتی قرار گرفت.

وظیفه نظام سلامت، طراحی برنامه عملیاتی و اتخاذ راهبردی برای فرهنگ سازی جمعیت و ترویج فرزندآوری است که در این زمینه شبکه های بهداشت کشور ظرفیت خوبی برای تغییر رفتار و فرهنگ سازی داشته و در ابتدا باید از کادر سلامت آغاز شود.

به همین منظور و در راستای سیاست‌ های کلی جمعیت و خانواده، آموزش مهارت‌ های حین ازدواج و مشاوره فرزندآوری و آثار منفی کم ‌فرزندی در خانواده و کاهش رشد جمعیت در جامعه و آموزش ها و اقدامات لازم برای پیشگیری از ناباروری و برخورداری همه‌ زوج ‌هایی که علی ‌رغم اقدام به بارداری به مدت یک سال یا بیشتر، صاحب فرزند نشده‌اند (برای افراد بالای سی و پنج سال، مدت مذکور از یک سال به شش ماه کاهش می‌یابد)، از برنامه ‌های در دست اجرای دانشگاه علوم پزشکی می باشد.

در هفته ملی جمیت، از تاریخ 24 تا 30 اردیبهشت ماه، اقدامات و فعالیت ها مرتبط با روزشمارهای «در آرزوی فرزند» (ناباروری)، «فرزند تنهای من» (آسیب های تک فرزندی)، «خانواده دوستدار فرزند» (فرزندپروری)، «پدر و مادر و حس خوب زندگی» (والدین و صمیمیت زندگی)، «زندگی سالمندی من» (سالخوردگی جمعیت)، «می خواهم زنده بمانم»(سقط و قتل جنین)، «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت»(قانون و فرزندآوری) در تمامی شبکه های بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز برگزار می گردد

امید است خدمات برنامه باروری سالم و جمعیت و اقدامات موثر مدیریت سلامت جمعیت، خانواده و مدارس معاونت بهداشت در راستای فرهنگ سازی جمعیت، راهبردهای پیشگیری از ناباروری، اطلاع رسانی جهت ارتقای آگاهی، نگرش و عملکرد جامعه در زمینه عوامل مستعد کننده ناباروری و شناسایی زوج های مشکوک به ناباروری و ارجاع این افراد به سطوح تخصصی درمان ناباروری منجر به دستیابی به اهداف سیاست های ابلاغی جمعیت گردد.

 

دکتر عباس رضائیان زاده

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبری : 60244
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید