واحد بهداشت محیط و مواد غذایی
مهندس محمد احمدی:کارشناس مسئول واحد 
مدرک تحصیلی: کارشناس ارشد بهداشت محیط
شماره تماس مستقیم :42210696
شماره داخلی:151
 پرسنل شاغل در واحد :
 شماره داخلی:

مهندس اکرم عفیفیان(کارشناس بهداشت محیط)

151

مهندس اسفندیار همتی(کارشناس ارشد بهداشت مواد غذایی)

151

مهندس نسیمه جوکاری(کارشناس ارشد صنایع غذایی)

151

شرح فعالیت :

(کارشناس مسئول واحد بهداشت محیط)

  1. شناسایی مشکلات حوزه بهداشت محیط شهرستان  ، تهیه و تنظیم برنامه عملیاتی با همکاری سایر کارشناسان ستادی ، تدوین خط مشی کلی و هدف گذاری فعالیتهای واحد و پیگیری اجرای مستمر و صحیح آن
  2. برنامه ریزی و پیگیری امور مربوط به برنامه بهداشت آب و فاضلاب ، آزمایشگاه میکروبیولوژی آب، برنامه ریزی جهت نمونه برداری میکروبی و شیمیایی آب نقاط شهری و روستایی و پایش اجرای صحیح برنامه
  3. نظارت بر روند اجرای مقررات ماده 13 مراکز تهیه ، توزیع و فروش مواد غذایی و اماکن عمومی و روند بررسی استعلام های متقاضیان دریافت صلاحیت بهداشتی در سامانه سامح  به منظور ارائه پاسخ مناسب به آنها در مدت زمان مناسب
  4. شرکت در کارگروه سلامت و امنیت غذایی شهرستان و طرح مشکلات بهداشتی در کارگروه مذکور به منظور بررسی و رفع آنها با همکاری سایر ادارات عضو
  5. شرکت در جلسات درون بخشی و  برون بخشی شهرستان به منظور ایجاد هماهنگی با سایر ادارات در راستای نیل به اهداف مشخص شده و رفع مشکلات بهداشتی شهرستان
  6. تدوین برنامه زمان بندی بسیج سلامت نوروزی و طرح تشدید کنترل بهداشتی مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی در ساعات غیر اداری و ایام تعطیل و مناسبتهای خاص
  7. نظارت تخصصی و دوره ای بر فعالیتهای کارشناسان بهداشت محیط ، مراقبین سلامت و بهورزان  شاغل در مراکزخدمات جامع سلامت

(کارشناس بهداشت محیط):

  1. نظارت مستمر بر ثبت به موقع مراقبتهای بهداشت محیط خانوارها توسط بهورزان و مراقبین سلامت در سامانه سیب و پیگیری به منظور ارتقاء پوشش شاخصهای مذکور  به میزان 100%
  2. برنامه ریزی، نظارت و پایش مستمر آرایشگاههای زنانه، سالن های زیبایی و اماکن عمومی مشابه و اقدام قانونی در خصوص تخلفات بهداشتی در این زمینه
  3. پایش در خصوص اجرای صحیح و مستمر برنامه های: طرح ضربت، بسیج سلامت نوروزی و مناسبتهای خاص نظیر: ماه مبارک رمضان، عید قربان، ایام محرم و صفر، ارتحال حضرات مام(ره) ، راهیان نور و نظارت بر ثبت بازرسیهای مذکور در سامانه جامع بازرسی بهداشت محیط
  4. بررسی نیاز های آموزشی بازرسان بهداشت محیط و پیگیری درخصوص برگزاری دوره های آموزش ضمن خدمت برای آنان
  5. پیگیری و نظارت بر اجرای برنامه های بهداشت مساجد و اماکن مذهبی، ، بهداشت محیط عشایر، اماکن عمومی بین راهی و تالارهای پذیرایی و انجام مکاتبات
  6. نظارت تخصصی و دوره ای بر فعالیتهای کارشناسان بهداشت محیط، مراقبین سلامت و بهورزان شاغل در مراکز خدمات جامع سلامت

 

(کارشناس ارشد بهداشت مواد غذایی):

  1. پیگیری برنامه سامانه سامح و نظارت مستمر بر عملکرد بازرسان بهداشت محیط به منظور ثبت فعالیتها در سامانه مذکور مطابق اهداف مشخص شده در تفاهم نامه و برنامه عملیاتی
  2. پیگیری برنامه آمار واحد و جمع بندی و ارسال به موقع آمار فعالیتهای واحد به استان، تجزیه و تحلیل شاخصهای آماری و ارسال پسخوراند به واحدهای تابعه، تهیه پنل شاخصهای واحد بهداشت محیط
  3. نظارت بر بهداشت محیط بیمارستانها، مراکز بهداشتی درمانی، مطبها  و پیگیری جهت مدیریت مناسب پسماندهای عفونی
  4. نظارت بر عملکرد آموزشگاه بهداشت اصناف  و دفتر خدمات سلامت شهرستان ، بازدید به موقع از فعالیتهای آنها و ارسال پسخوراندهای لازم
  5. نظارت بر بهداشت محیط اماکن عمومی خاص از جمله: زندان، کشتارگاه دام، پایانه های مسافربری، پمپ  بنزین، پارکها، اردوگاهها، پادگانهای نظامی و اماکن مشابه و انجام مکاتبات مربوطه
  6. پیگیری برنامه کنترل دخانیات و مکاتبه به منظوراقدام قانونی در خصوص مراکز متخلف
  7. نظارت تخصصی و دوره ای بر فعالیتهای کارشناسان بهداشت محیط ، مراقبین سلامت و بهورزان شاغل در مراکز خدمات جامع سلامت

(کارشناس ارشد صنایع غذایی):

  1. پیگیری مستمر شکایات واصله از سامانه بهداشت 190 و ثبت به موقع نتیجه اقدامات انجام شده در سامانه مذکور- ارتقاء پوشش رسیدگی به شکایات موضوع سامانه بهداشت 190  مطابق با اهداف تفاهم نامه به میزان 2.5 مورد در هر 1000 نفر جمعیت –  ثبت به موقع موارد طغیان بیماریهای منتقله از آب و مواد غذایی در پورتال کشوری
  2. پیگیری کلیه امور مربوط به بهداشت مواد غذایی، برنامه ریزی و نظارت بر جمع آوری اقلام غیر مجاز، نظارت بر بهداشت واحدهای صنفی تولید لبنیات سنتی و اقدام قانونی در خصوص مراکز غیر مجاز تولید و عرضه انواع لبنیات سنتی- کنترل نمک مصرفی و همچنین عدم استفاده از جوش شیرین در نانواییها و سایر صنوف مشابه - نظارت بر استفاده از تجهیزات سنجش پرتابل در بازرسیها توسط بازرسان بهداشت محیط مطابق با اهداف تفاهم نامه 
  3. پیگیری برنامه کالاهای سلامت محور –  برنامه ریزی و نظارت بر مراکز عرضه محصولات آرایشی و بهداشتی ، باشگاههای ورزشی ، مراکز عرضه مکملهای رژیمی و شرکت در تیمهای نظارت مشترک با سایر ادارات عضو و ارسال آمار مربوطه به استان
  4. تشکیل پرونده و انجام مکاتبات در خصوص شکایات و تخلفات بهداشتی موضوع ماده 688 قانون مجازات اسلامی- مکاتبه و پیگیری پرونده های تخلفات بهداشتی در حیطه تعزیرات حکومتی تا حصول نتیجه و صدور رای نهایی از مراجع قضایی
  5. پیگیری برنامه بهداشت محیط مدارس و خوابگاههای دانشجویی و برنامه ریزی به منظور بازرسی مستمر از تمامی مدارس،بوفه ها و شیر مدارس،پانسیونها و خوابگاههای دانشجویی- آموزش نحوه مقابله با ریزگردها در مدارس و دانشگاهها و انجام مکاتبات لازم با ادارات آموزش و پرورش ، دانشگاهها و سایر ادارات مربوطه
  1. نظارت تخصصی و دوره ای بر فعالیتهای کارشناسان بهداشت محیط ، مراقبین سلامت و بهورزان شاغل در مراکز خدمات جامع سلامت