نقش مهم خودمراقبتی در پیشگیری از اختلالات روانی و بیماری سرطان
1398/11/15
کارشناس واحد سلامت روان مرکز بهداشت شهید پیرویان، از برگزاری کارگاه آموزشی خودمراقبتی در سلامت روان ویژه سفیران سلامت در شبکه بهداشت و درمان کازرون، خبر داد.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان کازرون، در نشست سفیران سلامت "سمانه انصاری" خودمراقبتی در سلامت روان را عاملی موثر در پیشگیری از بروز اختلالات روانی از جمله افسردگی عنوان کرد و گفت: احساس غمگینی مداوم، لذت نبردن از فعالیت هایی که پیش از این برای فرد لذت بخش بود، تمایل به تنهایی، ناامیدی، احساس گناه، گریه و زاری، اختلال در خواب و خوراک به مدت دو هفته مداوم و در وضعیت وخیم تر دارابودن افکار خودکشی یا دگرکشی، از جمله علایم افسردگی است.
او با بیان اینکه افسردگی یک اختلال روانی شایع و قابل درمان است، افزود: شناسایی زودهنگام نشانه های این بیماری و مراجعه به کارشناسان سلامت روان یا متخصصان روانپزشکی، نقش اساسی در تسریع روند درمان و جلوگیری از پیشرفت بیماری دارد.
کارشناس مسوول آموزش سلامت مرکز بهداشت شهید پیرویان نیز با اشاره به پویش ملی پیشگیری از سرطان و افزایش شاخص بروز سرطان در جهان و ایران، گفت: عواملی از جمله تغییر شیوه زندگی، افزایش مصرف دخانیات و الگوهای غذایی نامناسب از قبیل مصرف فست فودها، غذاهای پرچرب و پرکالری، کم تحرکی و استرس های محیطی، در بروز بیماری سرطان نقش دارند.
"فاطمه بنیادی" با بیان شعار پویش ملی پیشگیری از سرطان با عنوان "سرطان قابل پیشگیری و درمان است با خودمراقبتی و امید"، مهمترین راه پیشگیری از ابتلا به این بیماری را خودمراقبتی دانست و افزود: خودمراقبتی، شناخت علایم هشداردهنده و تشخیص زودهنگام این بیماری، نقش به سزایی در پیش آگهی و درمان موفقیت آمیز سرطان، دارد.
نظر دهید