نشست مسوولان شبکه بهداشت و درمان کازرون با اصحاب رسانه
در نشست خبری مسوولان شبکه بهداشت و درمان کازرون تاکید شد: تشخیص زودهنگام سرطان پستان راهی موثر در پیشگیری از بروز عوارض ناشی از این بیماری
مسوولان شبکه بهداشت و درمان شهرستان کازرون طی نشستی با اصحاب رسانه، اهداف پویش ملی پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان پستان را تبیین کردند.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان کازرون، معاون بهداشتی این شبکه بهداشت و درمان در نشست با خبرنگاران شهرستان، با بیان اینکه سرطان پستان شایع ترین نوع سرطان و مهمترین بیماری در زنان است گفت: شناخت علایم، تشخیص زودهنگام و درمان به موقع سرطان پستان نقش موثری در پیشگیری از بروز عوارض ناشی از این بیماری دارد.
"زهرا طهماسبی" افزود: هدف پویش ملی پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان پستان، افزایش آگاهی مردم نسبت به علایم و نشانه های سرطان پستان، شیوه های غربالگری و تشخیص زودرس این بیماری است.
او با بیان اینکه سرطان یک بیماری چند عاملی است ادامه داد: سابقه خانوادگی سرطان پستان، مصرف الکل، نداشتن زایمان در طول زندگی و تاخیر در سن اولیه بارداری، شروع قاعدگی قبل از سن 11 سالگی و یائسگی بعد از سن 54 سالگی از جمله عوامل خطر ابتلا به سرطان پستان است.
معاون بهداشتی شبکه بهداشت اضافه کرد: در شش ماهه نخست سال جاری، برای سه هزار و 915 نفر زن در گروه سنی 30 تا 59 سال، توسط مراقبان سلامت مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاههای پزشک خانواده، پایگاههای سلامت و خانه های بهداشت، معاینه و غربالگری سرطان پستان انجام شده است.
"طهماسبی" به زنان 30 تا 69 ساله گروه هدف این پویش ملی توصیه کرد: با انجام خودآزمایی در صورت وجود توده یا علایم سرطان پستان به منظور معاینه و بررسی بیشتر به پزشک خانواده مراجعه و در صورت صلاحدید پزشک نسبت به انجام ماموگرافی، اقدام کنند.
کارشناس مسوول واحد غیرواگیر مرکز بهداشت شهید پیرویان کازرون نیز به دلیل اهمیت و شیوع بیماریهای غیرواگیر در سال های اخیر، به ماده 37 قانون پنجم و ششم برنامه توسعه در خصوص ممنوعیت تبلیغ خدمات و کالاهای آسیب رسان بر سلامت جامعه، اشاره کرد.
"طاهره بیاتی" با بیان اینکه بیماریهای قلبی عروقی عامل بروز نه هزارو 600 مورد مرگ و میر در استان فارس طی سال گذشته بوده است، افزود: تغییر سبک و شیوه زندگی مردم، نداشتن فعالیت بدنی مناسب و مصرف غذاهای آماده و فست فودها، عامل شیوع ابتلا افراد به این بیماری ها است.
این کارشناس بیماری های غیرواگیر ضمن برشمردن کالاهای آسیب رسان اضافه کرد: با توجه به اینکه 60 درصد مردم جامعه دچار اضافه وزن و چاقی، 22 درصد مبتلا به فشارخون بالا و 10 درصد به دیابت مبتلا هستند، از مطبوعات و رسانه ها تقاضای همکاری با شبکه بهداشت و درمان در راستای افزایش آگاهی افراد نسبت به عوامل خطر بیماری های غیرواگیر، اصلاح شیوه زندگی و ارتقا سطح سلامت جامعه، داریم.
نظر دهید