01 آذر 1403

  • 1403/07/02
  • - تعداد بازدید: 63
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان کازرون

آشنایی با علائم بیماری آبله میمونی و راههای انتقال آن

آبله میمونی (Monkeypox) یک بیماری عفونی است که توسط ویروس آبله میمونی ایجاد می‌شود. این ویروس از خانواده ویروس‌های آبله است و می‌تواند انسان‌ها و برخی حیوانات را مبتلا کند.

آبله میمونی اولین بار در سال ۱۹۵۸، در زمان شیوع بیماری شبیه به آبله در بین میمون‌هایی که برای تحقیق نگهداری می‌شدند، کشف شد، از این رو آبله میمونی نامگذاری شد. اولین مورد انسانی آبله میمونی در سال ۱۹۷۰ در جمهوری دموکراتیک کنگو ثبت شد.

مواردی از آبله میمونی در خارج از آفریقا به دلیل سفرهای بین المللی یا واردات حیوانات، در ایالات متحده، اسرائیل، سنگاپور و بریتانیا رخ داده است.

علائم و نشانه‌ها: علائم اولیه آبله میمونی شامل تب، سردرد، دردهای عضلانی، ورم غدد لنفاوی و خستگی است. پس از چند روز، بثورات پوستی دردناک و تاول‌هایی ظاهر می‌شوند که معمولاً از صورت شروع شده و به سایر قسمت‌های بدن گسترش می‌یابند.

نحوه انتقال: این بیماری از طریق تماس مستقیم با زخم‌ها، مایعات بدن یا قطرات تنفسی فرد مبتلا منتقل می‌شود. همچنین تماس با حیوانات آلوده یا سطوح آلوده نیز می‌تواند باعث انتقال ویروس شود.

پیشگیری و درمان: برای پیشگیری از آبله میمونی، واکسن آبله می‌تواند مؤثر باشد. درمان خاصی برای این بیماری وجود ندارد و معمولاً علائم به خودی خود پس از چند هفته بهبود می‌یابد. در موارد شدید، ممکن است نیاز به مراقبت‌های پزشکی بیشتر باشد.

علی نجفی کارشناس مسوول واحد مبارزه با بیماری های واگیر مرکز بهداشت شهید "پیرویان" کازرون

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبری : 108993