01 دی 1403

  • 1403/09/21
  • - تعداد بازدید: 142
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان کازرون

آشنایی با روغن های خوراکی و ارزش تغذیه ای آنها /بخش دوم

روغن کنجد

روغن کنجد در مقایسه با سایر روغن های گیاهی ماندگاری طولانی دارد، این امر به آنتی اکسیدان های درون زای آن  نسبت داده می شود که عمدتاً شامل γ-توکوفرول، لیگنان هایی مانند سزامول، سزامولین و سزامین و سایر مشتقات فنلی هستند .

روغن کنجد یکی از سالم ترین انواع روغن هاست به شرطی که تصفیه شده باشد یعنی صنعتی باشد

موارد مصرف : پخت و پز، تهیه محصولات نانوایی و انواع سس.

روغن ذرت

یک روغن مقاوم در برابر حرارت است. این روغن سرشار از PUFA   ( 50 تا 55 )درصد از اسیدهای چرب آن) و سرشار از فیتواسترول‌ها (534 میلی‌گرم در 54 گرم [4 قاشق غذاخوری] روغن است که هر دو سطح کلسترول آتروژنیک را کاهش می‌دهند.

روغن ذرت دارای اسیدهای چرب ضروری امگا 6 ، امگا 9، آنتی اکسیدان های طبیعی از جمله توکوفرول ها، مقاومت بالا در برابر اکسیداسیون، طعم و بوی مطبوع و فاقد اسیدهای چرب ترانس و کلسترول می باشد.

این روغن منبع غنی از فیتواسترول های طبیعی است و به همین دلیل در کاهش جذب کلسترول بد خون و جلوگیری از بیماری های قلبی و عروقی موثر است.

موارد مصرف : پخت و پز، تهیه محصولات نانوایی و و انواع سس.

 

روغن زیتون

روغن زیتون به ویژه در نوع بکر و فرابکر آن به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدان های طبیعی مانند ترکیبات پلی فنلی و ویتامین E،بتاکاروتن و نیز مقایر بالای اسید اولئیک (حدود 70درصد) یک روغن ممتاز است. استفاده از نوع بکر و فرابکر آن به دلیل نقطه دود پایین برای سرخ کردنی ممنوع می باشد و صرفا امکان استفاده در پخت و پز و سالاد را دارد. اما نوع تصفیه آن امکان استفاده برای سرخ کردنی های سطحی را دارا می باشد. این روغن بیشترین اسید چرب غیراشباع تک ‌باند را دارد. به علاوه نه تنها برای قلب، بلکه برای پوست نیز بسیار مفید است اما این روغن را نیز مانند سایر روغن ها نمی‌توان برای طولانی‌مدت حرارت داد زیرا احتمال تشکیل برخی ترکیبات سرطان‌زا در چنین شرایطی وجود خواهد داشت.

 

نازنین توکلی

 کارشناس تغذیه و رژیم درمانی واحد بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان کازرون

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبری : 114502

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید