01 دی 1403

  • 1403/09/19
  • - تعداد بازدید: 133
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان کازرون

آشنایی با انواع روغن ها و ویژگی های تغذیه ای/بخش اول

نقش اصلی چربی ها در بدن تامین انرژی است. از سوختن 1 گرم چربی 9 کیلوکالری انرژی تولید می شود، که بیش از 2 برابر انرژی حاصل از کربوهیدرات و پروتئین ها می باشد در این قسمت با سه نوع از روغن ها آشنا میشویم:

1-روغن سویا

این روغن به دلیل غیراشباعیت بالایی که دارد در برابر اکسیداسیون مقاومت کمی داشته و بنابراین به تنهایی برای حرارت دادن در دماهای بالا و سرخ کردن مناسب نیست و بیشتر به منظور پخت و پز و کاربرد دارد. روغن سویا در ترکیب با سایر روغن ها مانند آفتابگردان اولئیک بالا و انواع روغن های پالم، قابلیت استفاده به عنوان روغن سرخ کردنی را دارد در حال حاضر  روغن سویا به تنهایی در بازار موجود نیست و به صورت ترکیب با روغنهای دیگر در روغن مخلوط وجود دارد.

موارد مصرف : پخت و پز، تهیه محصوالت نانوایی و و انواع سس.

2- روغن آفتابگردان

این روغن به طور طبیعی دارای اسیدهای چرب ضروری امگا6، امگا9، و منبع ویتامین E می باشد، فاقد کلسترول و اسید چرب ترانس است و نسبت به بسیاری از روغن ها اسیدهای چرب اشباع کمتری دارد.  این روغن بطور طبیعی حاوی آلفا توکوفرول (ویتامین E) است. در کاهش کلسترول بد خون (LDL) و افزایش کلسترول خوب خون (HDL) موثر است

موارد مصرف : پخت و پز، تهیه محصولات نانوایی و انواع سس سالاد.

3- روغن کانولا (کلزا با اسید اروسیک پایین)

یکی از مهم ترین خصوصیات روغن کانولا اشباعیت پایین و اسیدهای چرب تک غیر اشباع نسبتا بالاست که عمده ترین اسید چرب تک غیر اشباع آن، اولئیک اسید است از دیگر مزایای تغذیه ای آن نسبت امگا6 به امگا 3 کمتر از 3 است که میزان کمتر اسیدهای چرب امگا 6 در مقایسه با امگا3 به کاهش خطر ابتلا بسیاری از بیماری ها مانند بیماری های قلبی-عروقی، سرطان، بیماری های التهابی و خود ایمنی کمک میکند

موارد مصرف : پخت و پز، تهیه محصولات نانوایی و انواع سس.

 

نازنین توکلی

کارشناس تغذیه و رژیم درمانی واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهید "پیرویان" کازرون

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبری : 114392

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید