02 دی 1403

  • 1402/12/16
  • - تعداد بازدید: 123
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان کازرون

ادغام واکسن های روتا ویروس و پنوموکوک در نظام ایمن سازی کشور

 کارشناس مسوول واحد مبارزه با بیماری های واگیر مرکز بهداشت شهید "پیرویان" کازرون از ادغام واکسن های روتا ویروس و پنوموکوک در نظام ایمن سازی کشور در آینده نزدیک خبر داد.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان کازرون، مهندس "علی نجفی" گفت: ایمن سازی یکی از شناخته شده ترین و موثرترین روش پیشگیری از بیماری های دوران کودکی است و بدون تردید، واکسیناسیون نقشی شگرف در سلامت جامعه ایفا کرده است.

او با بیان اینکه واکسن ها هر سال از مرگ بیش از سه میلیون کودک در جهان جلوگیری می کند، افزود: پس از آغاز برنامه توسعه ایمن سازی، دستاوردهای مهمی در پیشگیری و کنترل بیماری های قابل پیشگیری با واکسن و ارتقای سلامت کودکان کشورمان حاصل شده است.

این کارشناس مبارزه با بیماری های واگیر اضافه کرد: در حال حاضر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی توانسته است ضمن پاسخ مناسب به نیاز جامعه در زمینه واکسیناسیون، حدود 99 درصد گروه هدف را تحت پوشش واکسیناسیون همگانی قرار دهد.

نجفی ادامه داد: 22 سال کشور عاری از فلج اطفال شده است، سرخک، سرخجه و کزاز نوزادی حذف و بیماری های دیفتری، سیاه سرفه و اوریون نیز کنترل و میزان شیوع حاملین مزمن هپاتیت B به کمتر از یک درصد کاهش یافته است.

او با بیان اینکه کلیدی ترین استراتژی برای دستیابی به دستاوردهای مذکور، پوشش بالای 95 درصد ایمن سازی جاری کودکان و سایر گروه های هدف است، اضافه کرد: ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه جاری ایمن سازی سبب ارتقای سلامت کودکان از طریق کاهش میزان بروز پنومونی، مننژیت، باکتریمی و سایر عوارض شایع حاصل از پنوموکوک خواهد شد.

این کارشناس مبارزه با بیماری های واگیر افزود: هم اکنون بیش از 135 کشور جهان واکسن پنوموکوک استفاده می کنند و در کشور ما نیز به زودی در نظام جاری واکسیناسیون کشور گنجانده می شود.

نجفی اظهار کرد: علاوه بر کودکان، در سایر گروه های جامعه به ویژه سالمندان و برخی بیماران مانند بیماران با مشکلات قلبی ریوی مزمن و نقایص سیستم ایمنی که در معرض خطر بالای ابتلا به عفونت های تهاجمی پنوموکوک هستند، واکسیناسیون می تواند از میزان بروز این عفونت ها در سنین بالاتر نیز بکاهد.

او گفت: واکسن روتاویروس که از اسهال های شایع در کودکان پیشگیری می کند،  به صورت خوراکی و در سه نوبت دو، چهار و شش ماهگی استفاده می شود و واکسن پنوموکوک  که به شکل تزریقی است بر اساس مصوبه کمیته کشوری ایمن سازی، در سنین دو، چهار و دوازده ماهگی و همزمان با سایر واکسن های همان گروه سنی برای نوزادان قابل تزریق است.

این کارشناس مبارزه با بیماری های واگیر به مردم توصیه کرد: ضمن توجه نکردن به شایعات افراد غیر متخصص در زمینه خطرات واکسن، سلامتی کودک خود را به خطر نیندازید و با واکسیناسیون به موقع، ایمنی بدن او را در برابر بیماری های خطرناک، افزایش دهید.

  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 97206
کلیدواژه