22 آذر 1404

  • 1404/09/18
  • - تعداد بازدید: 25
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان شهرستان کازرون

برگزاری کارگاه آموزشی اهمیت تهیه نان سالم در پیشگیری از بیماری های غیرواگیر ویژه نانوایان کازرون

در راستای اجرای پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم با شعار "نان و سلامت"، کارگاه آموزشی اهمیت تهیه نان سالم در پیشگیری از بیماری های غیرواگیر، ویژه جمعی از نانوایان کازرون برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان کازرون، کارشناس بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهید "پیرویان" این شهرستان گفت: در حال حاضر 17 هزار و 278 نفر مبتلا به دیابت و پیش دیابت، 25 هزار و 801 نفر مبتلا به فشار خون بالا در شهرستان کازرون شناسایی شده است و طی غربالگری های شش ماهه نخست سال جاری، 28 درصد نوجوانان و 58 درصد بزرگسالان شهرستان دچار اضافه وزن و چاقی و بیش از نیمی از جمعیت میانسال، دچار چاقی شکمی هستند.

"سعیده شاه امیریان" با بیان اینکه طبق گزارش بار بیماری ها در سال 2023، مصرف کم غلات کامل، اصلی ترین عامل خطر رژیم غذایی در مرگ زودهنگام در ایران بوده است، افزود: با توجه به این آمارها، یکی از راه های کنترل ابتلا به بیماری های غیر واگیر، مصرف نان کامل است که از اثرات سلامتی این نان می توان به بهبود سلامت دستگاه گوارش، کنترل قند خون و دیابت، کنترل بیمای های قلبی، عروقی و فشار خون بالا، پیشگیری از ابتلا به برخی از سرطان ها مانند سرطان روده بزرگ، پانکراس و معده، کنترل و پیشگیری از ابتلا به کبد چرب، اشاره کرد.

او ادامه داد: برای تهیه نان سالم باید از آرد مناسب، خمیر خوب و به مقدار مناسب، زمان تخمیر کافی، درجه و زمان پخت مناسب استفاده و از مصرف جوش شیرین نیز پرهیز شود.

این کارشناس بهبود تغذیه اضافه کرد: برای تهیه نان کامل باید از دانه گندم، زیر 6% سبوس گرفته، آرد شده و با آن نان تهیه شود و اضافه کردن سبوس پس از تهیه خمیر یا پیش از پخت به نان، ممنوع و برای سلامتی مضر است.

شاه امیریان با بیان اینکه با رعایت برخی نکات تا حدود قابل توجهی می توان ضایعات و هدر رفت نان را کاهش داد، از مهمترین نکات در زمینه نان سالم، به شیوه نگهداری آن اشاره کرد و گفت: نان به اندازه نیاز خرید و پس از خرید باید خنک و در کیسه پارچه ای تا منزل نگهداری شود و مازاد نان خرید شده نیز پس از خنک شدن در فریزر نگهداری شود.

نکاتی در زمینه رعایت اصول بهداشتی در فرآیند تهیه نان از سوی "اسفندیار همتی" کارشناس سلامت محیط مرکز بهداشت از دیگر موضوعات مطرح شده در این کارگاه بود.

  • گروه خبری : گروه های مطالب,اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 141121

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید