04 دی 1403

  • 1401/04/11
  • - تعداد بازدید: 184
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان کازرون

با راههای پیشگیری از بیماری های اسهالی آشنا شویم

1401/04/11


موارد اسهال ویروسی که به صورت طغیانی در بعضی از مناطق کشور مشاهده می شود، نسبت به سال گذشته نسبتا افزایش داشته است. در شهرستان کازرون نیز موارد اسهال به صورت پراکنده در نقاط مختلف مشاهده می شود.

 
 
عمده موارد بیماران بررسی شده مربوط به اسهال ویروسی هستند. لازم است همشهریان نکات بهداشتی در رابطه با پیشگیری از این بیماری را به دقت رعایت کنند:

 1- در هنگام مسافرت و صرف غذا در بیرون از منزل و رعایت بهداشت فردی به ویژه شستشوی دست و رعایت نکات ضدعفونی در هنگام مصرف میوه جات و سبزیجات دقت لازم را به عمل آورند.

2-شست و شو و ضدعفونی سبزیجات یکی از مهم ترین راه های پیشگیری از بیماری های اسهالی است.

3-شستن کامل دست ها با آب و صابون قبل از غذا خوردن و بعد از استفاده از سرویس بهداشتی در پیشگیری از اسهال بسیار موثر است.

4-هنگام شستن دست ها سری شیر دستشویی را نیز با آب و صابون بشویید.

5-میوه جات و سبزیجات خام را قبل از مصرف شسته، ضدعفونی و گندزدایی کنید.

6-پوست میوه هایی مانند گرمک، طالبی و هندوانه را قبل از بریدن و قاچ زدن به خوبی با آب و مایع ظرفشویی بشویید.

7-شستشو و ضدعفونی کردن مرتب سرویس های بهداشتی از جمله شیر آب برای پیشگیری از بیماری های اسهالی بسیار مهم است.

 8-از نوشیدن آب رودخانه ها، چشمه و چاه خودداری کنید.

9 - در پارک به تابلوهای هشدار دهنده و مشخص کننده آب شرب و آب فضای سبز توجه نموده و از مصرف آب فضای سبز جهت آشامیدن جداً خودداری کنید.

 10 -هرگز از فروشندگان دوره گرد مواد غذایی و خوراکی خریداری نکنید.

 11 -مواد غذایی را از دسترس حشرات ، جوندگان و سایر حیوانات دور نگهدارید.

12 - شستن میوه و سبزیجات و ظروف غذا در آبهای جاری منجر به بروز بیماری های اسهالی از جمله اسهال خونی و آمیبی می شود.

   13-از شنا کردن در آبهای آلوده یا آبهایی که به سالم بودن آن مطمئن نیستید بپرهیزید.

14- کوتاه کردن ناخن ها و تمیز نگه داشتن آنها به پیشگیری از ابتلا به بیماریهای اسهالی مخصوصا در کودکان کمک می کند.

 15-از مصرف سالاد الویه که در اغذیه فروشی ها تهیه می شود خودداری فرمایید.  

  16-آب میوه ها و نوشیدنی هایی که در آبمیوه فروشی ها تهیه می شوند ممکن است آلوده باشند. از نوشیدنی  های بسته بندی شده دارای مشخصات بهداشتی استفاده کنید.

17-در صورت مشاهده علایم بیماری های اسهالی (تب و لرز، بدن درد، اسهال و استفراغ) به پزشک یا نزدیک ترین مرکز بهداشتی درمانی مراجعه کنید.

مهندس علی نجفی

کارشناس مسوول واحد بیماریهای واگیر مرکز بهداشت شهید "پیرویان" کازرون

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبری : 62841
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید