22 آذر 1404

  • 1404/09/15
  • - تعداد بازدید: 39
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان شهرستان کازرون

آغاز پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم در کازرون همزمان با سراسر کشور

رئیس شبکه بهداشت و درمان کازرون از آغاز پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم از  15 تا 30 آذر با هدف ارتقای سطح دانش و آگاهی جامعه خبر داد.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان کازرون، دکتر فرشید جاودانی گفت: امسال پیرو ابلاغ دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، پویش ملی تغذیه سالم با شعار "نان و سلامت" و با مشارکت گروه های بهبود تغذیه جامعه دانشگاههای علوم پزشکی کشور و همکاری های بین بخشی برگزار می شود.

او با بیان اینکه نان پر مصرف ترین ماده غذایی مورد استفاده در خانواده های ایرانی است و کیفیت آن به صورت مستقیم بر سلامت جامعه اثر می گذارد، افزود: متوسط سرانه مصرف سالانه نان در ایران 37 تا 40 درصد بیش از متوسط مصرف سرانه سالانه کشورهای خاورمیانه است و در سبد غذایی خانوارهای روستایی سهم بیشتری را به خود اختصاص می دهد.

رییس شبکه ادامه داد: بخش زیادی از انرژی روزانه ما از طریق مصرف انواع نان تأمین می ‌شود، با این حال، نوع نانی که انتخاب می ‌کنیم می ‌تواند نقش مهمی در سلامت ما داشته باشد. 

او اضافه کرد: نانی که با آرد کامل و سبوس ‌دار تهیه می ‌شود، چه سنتی و چه صنعتی منبع خوبی از فیبر، ویتامین ‌ها و مواد معدنی است و به کنترل قند خون، سلامت دستگاه گوارش و پیشگیری از اضافه ‌وزن  و کنترل بیماری های غیر واگیر کمک می ‌کند.

 جاودانی با بیان اینکه نان ‌هایی که با آرد سفید و سبوس گیری شده پخته می ‌شوند، مواد مغذی کمتری دارند، اظهار داشت: مصرف زیاد نان بدون سبوس می تواند با افزایش خطر ابتلا به بیماری ‌های غیرواگیر مانند دیابت نوع 2، فشار خون بالا، بیماری ‌های قلبی عروقی و چاقی همراه باشد.

این مقام مسوول در شبکه بهداشت و درمان عناوین روز شمار این پویش را به شرح زیر اعلام کرد:

شنبه 15 آذر: انتخاب نان سالم

یک شنبه 16 آذر: نان سالم و خانواده

دو شنبه 17 آذر: نان سالم و بیماری های غیرواگیر

سه شنبه 18 آذر: نان سالم و رسانه

چهارشنبه 19 آذر: نان سالم و سیاستگذاران

پنج شنبه 20 آذر: نان سنتی و نان صنعتی

جمعه 21 آذر: نان سالم و مواد مغذی آن

شنبه 22 آذر: نان سالم و نانوایان

یک شنبه 23 آذر: نان سالم و مطالبه گری مردم

دو شنبه  24 آذر: غنی سازی نان

سه شنبه  25 آذر: نان سالم و نحوه نگهداری آن

چهارشنبه 26 آذر: نان و ضایعات آن در کشور

پنج شنبه 27 آذر: نان سالم و قیمت نان

جمعه 28 آذر: نان سالم و نقش زنان

شنبه 29 آذر: نان سالم و صنعت غذا

یک شنبه 30 آذر: نان سالم و تولید کننده ها

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبری : 139723

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید