23 آذر 1404

  • 1404/09/18
  • - تعداد بازدید: 32
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان شهرستان کازرون

بیشتر بدانیم/وضعیت ضایعات نان سنتی و صنعتی در ایران و راهکارهای کاهش آن

به بخشی از نان که به دلیل نپختگی، سوختگی، شورشدگی، سفت شدگی، خمیرشدگی، شکنندگی، نازک شدگی، پارگی، دررفتگی، داغ زدگی، کپک زدگی و له شدگی قابل مصرف نیست ضایعات می گویند.

عوامل موثر:

  • قیمت پایین نان
  • رعایت نکردن اصول صحیح تهیه خمیر
  • استفاده از جوش شیرین، نمک زیاد و بلانکیت
  • عدم دقت در پخت
  • درست نبودن عرضه و توزیع
  • نازک بودن نانها
  • نوع آرد تحویلی و کیفیت آرد
  • نوع دستگاههای پخت
  • نحوه عمل آوری خمیر نان
  • نحوه نگهداری و مصرف نان توسط مصرف کننده
  • آلودگی میکروبی مواد اولیه که طی نگهداری غیر بهداشتی ایجاد می گردد.
  •  

راهکارهای کاهش ضایعات نان:

  • فریز کردن نان در بسته‌های کوچک و مصرف تدریجی
  • خرید روزانه یا چندبار در هفته به‌جای خرید زیاد و انبار کردن
  • استفاده از پارچه های نخی یا کیسه های پارچه ای در زمان خرید نان
  • استفاده از نان باقی مانده در پخت غذا های مناسب مانند سوپ، کوفته، شامی و....
  • بهبود کیفیت، بسته‌بندی و تولید به‌اندازه نان در نانوایی ها
  • اصلاح نظام یارانه‌ای و ارتقای کیفیت آرد توسط سیاست گذاران 

 

نیلوفر رستمی کارشناس بهبود تغذیه مرکز خدمات جامع سلامت قدس

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبری : 141109

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید