شبکه بهداشت و درمان شهرستان کازرون
بیشتر بدانیم/وضعیت ضایعات نان سنتی و صنعتی در ایران و راهکارهای کاهش آن
به بخشی از نان که به دلیل نپختگی، سوختگی، شورشدگی، سفت شدگی، خمیرشدگی، شکنندگی، نازک شدگی، پارگی، دررفتگی، داغ زدگی، کپک زدگی و له شدگی قابل مصرف نیست ضایعات می گویند.

عوامل موثر:
- قیمت پایین نان
- رعایت نکردن اصول صحیح تهیه خمیر
- استفاده از جوش شیرین، نمک زیاد و بلانکیت
- عدم دقت در پخت
- درست نبودن عرضه و توزیع
- نازک بودن نانها
- نوع آرد تحویلی و کیفیت آرد
- نوع دستگاههای پخت
- نحوه عمل آوری خمیر نان
- نحوه نگهداری و مصرف نان توسط مصرف کننده
- آلودگی میکروبی مواد اولیه که طی نگهداری غیر بهداشتی ایجاد می گردد.
راهکارهای کاهش ضایعات نان:
- فریز کردن نان در بستههای کوچک و مصرف تدریجی
- خرید روزانه یا چندبار در هفته بهجای خرید زیاد و انبار کردن
- استفاده از پارچه های نخی یا کیسه های پارچه ای در زمان خرید نان
- استفاده از نان باقی مانده در پخت غذا های مناسب مانند سوپ، کوفته، شامی و....
- بهبود کیفیت، بستهبندی و تولید بهاندازه نان در نانوایی ها
- اصلاح نظام یارانهای و ارتقای کیفیت آرد توسط سیاست گذاران
نیلوفر رستمی کارشناس بهبود تغذیه مرکز خدمات جامع سلامت قدس
نظر دهید